Avand rol in patrunderea luminii naturale, ferestrele ocupa un spatiu insemnat in orice incapere, in special in locuinte. Datorita rolului si a dimensiunii sale, toata lumea observa o fereastra, implicit si pervazul acesteia. Asadar, la randul sau, pervazul are rol de protectie, dar si estetic. Pentru a-si putea indeplini rolurile, e nevoie ca pervazul sa fie placat cu un glaf. Fie ca optezi pentru un glaf ceramic, din PVC sau alt material, iata ce caracteristici trebuie sa aiba glafurile de interior si cele de exterior.
Pervazurile sunt o necesitate, atat la exterior, cat si la interior. Motivele sunt nenumarate si, cum rolul functional trebuie indeplinit cu prioritate, oamenii au profitat de noul spatiu aparut din nevoie si au inceput sa ii atribuie diferite roluri. De la un simplu “suport” pentru flori si alte elemente decorative, la mici masute pentru machiaj, chiar birouri sau mini baruri cu vedere la peisajul exterior, pana la locuri de citi, bancute de relaxare, atunci cand pervazul este lat si apropiat de podea, orice e posibil. Indiferent de rol, functionalitatile de baza primeaza. Pervazul retine caldura si protejeaza ferestra la interior si nu lasa apa sa patrunda in casa, la exterior.
Glaf ceramic la exterior, o idee moderna extrem de eficienta
Pentru a-si indeplini functia, pervazurile de exterior trebuie sa fie placate cu un glaf ceramic de calitate. Acesta nu are o panta vizibila, pentru ca numeroasele elemente pe care le are un produs de calitate fac ca apa sa nu ramana pe aceasta suprafata si, cu atat mai putin, sa se acumuleze la fereastra. Materialul, forma rotunjita si elementele gandite de specialisti pot directiona apa si ploaia la distanta fata de perete.
Glafurile ceramice Klinker, alegerea ideala la exterior
Glafurile ceramice Klinker sunt alegerea perfecta pentru glafurile exterioare. Si asta deoarece raspund mai multor necesitati, avand rol:
- estetic: disponibil intr-o multitudine de nuante, poti alege un glaf ceramic Klinker care sa continue stilul arhitectural al casei tale. De exemplu, in cazul in care ai folosit caramida aparenta Klinker pentru placarea peretilor, poti crea un tot unitar prin alegerea aceleiasi nuante sau chiar model de pervaz Klinker. Efectul astfel obtinut va fi unul spectaculos. Afla mai multe din Caramida aparenta, investitia optima pentru amenajari memorabile.
- rol de suport: datorita robustetii si a rezistentei glafului ceramic Klinker, spre deosebire de gresia de exterior, de exemplu, poti aseza pe el ghivece, jardiniere sau alte obiecte grele de decor. Nu vei avea astfel grija ciobirii sau spargerii lui. In plus, daca pui o ceasca de cafea sau pahare cu diferite bauturi care lasa urme pe glaful ceramic Klinker, il poti apoi curata cu usurinta.
- rol de protectie a peretelui in zona ferestrei: glaful ceramic Klinker este prevazut cu o margine rotunjita si un picurator, special pentru ca apa sa curga in afara peretelui.
- rol de a izola: glaf ceramic Klinker realizeaza o izolare superioara a ferestrei, contribuind la impiedicarea patrunderii vantului, frigului, dar si a zgomotului.
Glaf ceramic la interior, diferit de cel de la exterior
La interior, poti apela la un glaf din lemn tratat, MDF, PAL, PVC, marmura sau travertin, a carui culoare sa fie la fel sau sa se potriveasca cu cea a parchetului, de exemplu. Si asta in timp ce la baie si bucatarie, la interior, poti utiliza din gresia sau faianta folosita in placarea podelei si a peretilor. Daca iti doresti un glaf ceramic cu o rezistenta crescuta, poti opta pentru cele produse de Klinker. Folosite mai putin la interior, ele se preteaza perfect pentru o zona de zi, de luat masa, pentru constructii tip foisor si, deseori, pentru ferestrele cramelor aflate la demisol. Acestea din urma pot fi decorate cu succes cu produse Klinker.
Glaf ceramic Klinkler, aspect neschimbat pentru zeci de ani
Toate pervazurile protejate cu un glaf ceramic Klinker isi pastreaza neschimbat aspectul in timp. Isi mentin astfel culoarea si aspectul neschimbat timp de zeci de ani. Si asta datorita argilei naturale si a materiilor prime folosite la fabricarea acestui produs, dar si a procesului de ardere. Prelucrarea are loc in cuptoare industriale, la o temperatura de peste 1200 de grade Celsius.
In plus, ca o particularitate fata de alte produse similare, ceramica Klinker este obtinuta prin extrudare si nu prin presare. Acest lucru ii confera o rezistenta mult mai mare la inghet – dezghet. Respectiv, la 100 de cicluri fata de 30 de cicluri, ca in cazul altor produse.
Montajul glafului ceramic Klinker
Calitatea si rezistenta lucrarii este data si de modul in care se realizeaza montajul. Procesul este unul relativ simplu. Pentru el, ai nevoie de adeziv special Klinker si chit pentru rosturi Klinker. Calitatea acestor doua produse contribuie la durabilitatea lucrarii.
Iata care sunt pasii:
- Pasul 1: Inainte de fixarea cu adeziv flexibil a placilor de pervaz ceramic, se foloseste gletiera cu dinti. Instrumentul duce la obtinerea asa-numitului efect de „pat de mortar in forma de pieptan”.
- Pasul 2: Fixarea glafului ceramic– glaful se fixeaza prin apasarea puternica. In timpul apasarii, se misca usor stanga-dreapta, pana cand se ajunge la nivelul dorit. Atentie insa ca in urma fixarii, nu trebuie sa ramana bule de aer in masa adezivului.
- Pasul 3: Chituirea – procedura se realizeaza cu ajutorul chitului de rosturi Klinker. Acesta este un chit flexibil, hidrofob, mineral, fabricat din nisipuri naturale. El se aplica cu o mistrie speciala pentru rosturi. Chitul ajuns accidental pe suprafata pavajului se va indeparta usor, cu o perie. Poti afla mai multe despre acest produs din articolul Un chit de rosturi rezistent, pentru amenajari realizate cu ajutorul caramizii aparente Klinker.
In cazul in care esti in cautarea unei solutii pentru amenajarea sau redecorarea pervazelor casei tale, poti apela cu increderea la glafurile ceramice Klinker. Un reprezentant al companiei te poate ajuta sa faci cea mai buna alegere. Contacteaza-l chiar acum la telefon 0755 744 972 , pe email sau intr-unul dintre showroom-urile noastre.
surse: championwindow.com; neuffer.de; architecturaldigest.com