Pardoseala ceramica are utilizare rezidentiala si industriala. Este special conceputa pentru exterior si este disponibila intr-o varietate de nuante si texturi, cu grade diferite de antiderapare, in functie de domeniul unde se doreste a fi utilizata. Rezista fara probleme diferentelor mari de temperatura, diferitelor conditii meteorologice , precum si actiunii uleiurilor, acizilor si bazelor, in conditiile unui montaj corect.
Etapa 1: Realizarea suportului pentru pardoseala Klinker
Sapa pe care urmeaza sa fie montata pardoseala ceramica Klinker va fi plana, uscata si rezistenta la compresiune. Aceasta poate fi si autonivelanta.
Etapa 2: Montajul pardoselii ceramice Klinker
Pentru aplicarea placilor de pardoseala Klinker se va utiliza adeziv flexibil, rezistent la un grad ridicat de solicitare si rezistent la inghet, in cazul placarilor exterioare. Adezivul se va depune pe stratul suport si va fi intins cu ajutorul mistriei cu dinti.
Placile de pardoseala ceramica se vor monta prin presare si miscari stanga – dreapta. Pentru montajul pardoselii Klinker se vor utiliza distantierii „cruciulita”, recomandarea in ceea ce priveste dimensiunea rostului fiind de 5 mm.
Etapa 3: Rostuirea
Pardoseala antiderapanta se va chitui cu chituri pentru rosturi speciali, flexibili, ce se aplica semi-uscati, conform indicatiilor producatorului.
Avantajele pardoselii Klinker:
- rezistenta in timp a formei si a culorilor, fapt datorat materiei prime folosite si anume, argila;
- rezistenta la peste 100 de cicluri inghet – dezghet;
- rezistenta la uleiuri, acizi si baze, fapt ce o face ideala nu numai pentru mediul rezidential, ci si pentru cel industrial;
- structura omogena, pardoseala Klinker fiind neglazurata, fapt ce determina o rata foarte mica de absorbtie a apei, respectiv de 0,3%;
- grad ridicat de antiderapare.
Poti sa vezi gama completa de produse tip pardoseala ceramica in categoria dedicata, aici: Pardoseala ceramica Klinker.