Pavajul din argila Klinker este recunoscut pentru avantajele sale, cum ar fi suprafata antiderapanta, stabilitatea culorilor si rezistenta la inghet – dezghet. Fie ca se paveaza intreaga curte sau doar portiuni si alei, decorul perfect este asigurat printr-un montaj corect al pavajului, asigurand astfel durabilitate si o estetica deosebita. Despre cum se monteaza pavajul Klinker, discutam in acest material.
Etapa 1: Realizarea fundatiei pentru pavajul ceramic
Pavelele ceramice Klinker necesita o fundatie realizata din materiale ce asigura un bun drenaj al apei pluviale, cel mai indicat fiind utilizarea sorturilor 0 – 32 (balastru). In functie de trafic, adancimea fundatiei va fi cuprinsa intre 10 – 60 cm. Fundatia se va compacta pana la obtinerea unui strat de grosime corespunzatoare.
Etapa 2: Nivelarea fundatiei inainte de montaj pavaj ceramic
Suprafata fundatiei pentru pavaj klinker se va nivela cu bolobocul sau cu dreptarul, apoi se va aplica un strat de 1 – 1,5 cm de nisip, care la randul lui se va nivela.
Etapa 3: Montajul pavajului ceramic
Montajul dalelor Klinker se va face incepand cu randurile laterale, acordandu-se mare atentie unghiurilor si continuand cu randurile interioare. Pentru o liniaritate perfecta se utilizeaza o sfoara.
Montajul pavajului Feldhaus Klinker se poate realiza folosindu-se diferite imbinari, cum ar fi :
- montarea cursiva in lung;
- imbinare pe jumatate;
- imbinare tip cot;
- imbinare pe 2 randuri montata plat;
- imbinare in V.
Etapa 4: Rostuirea pavajului Klinker
Rostuirea pavajului Klinker se va realiza cu nisip, ce se matura in rosturi, eventual umezit, pentru o asezare mai buna in spatiul dintre pavele. La final, nisipul in exces se va indeparta.
Etapa 5: Compactarea dalelor de pavaj
Dalele de pavaj Klinker se vor compacta cu placa vibranta. Dupa compactare, poate fi necesara reumplerea rosturilor cu nisip.
Nu stii ce tip de pavaj sa alegi, iti punem la dispozitie o multitudine de texturi si culori in Pavaj ceramic Klinker.