Disponibil intr-o varietate de nuante si culori, pavajul Klinker poate fi utilizat pentru a amenaja si decora orice suprafata, oferindu-i eleganta, dar si rezistenta in timp. Cu o durata de viata de peste 90 de ani si o garantie de 30 de ani, rezistenta provine atat din procesul de fabricatie, dar mai ales din modalitatea de montaj pavaj. Ulterior, si modul de exploatare si intretinere a pavelelor isi spun cuvantul in pastrarea caracteristilor initiale. Iata care sunt solutiile pentru ca tu sa te bucuri cat mai mult timp de un aspect placut, ca nou, al pavajului preferat.
Fabricate in Germania, pavelele ce intra in componenta pavajului Klinker sunt realizate din argila naturala extrudata. Procesul de ardere are loc in cuptoare industriale, la temperaturi de peste 1.200 de grade Celsius. Pe langa durabilitatea superioara si rezistenta date de materia prima si tehnologia de productie, montajul pavajului are un rol deosebit de important in calitatea lucrarii finale. Fie ca apelezi la un specialist sau faci chiar tu montajul pavajului, asigura-te ca folosesti materialele potrivite si il realizezi conform instructiunilor.
Tipuri de montaj pavaj
In functie de proiectul pe care vrei sa il realizezi, ai la dispozitie mai multe variante pentru montajul pavelelor Feldhaus Klinker. Din imbinarea lor, pot rezulta diferite jocuri de culori, cu efecte spectaculoase. Astfel, iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de montaj pavaj la care poti apela pentru amenajarea aleilor sau a suprafetelor pe care vrei sa le decorezi:
- montarea cursiva in lung;
- imbinare pe jumatate;
- imbinare tip cot;
- imbinare montata plat, pe 2 randuri;
- imbinare in forma literei V.
Iti prezentam o galerie de imagini cu pavaje Klinker. Lasa-te inspirat si alege pavajul potrivit pentru proiectul tau:
De retinut este faptul ca indiferent de tipul de montaj pavaj si nuantele pe care le preferi, trebuie sa te asiguri inca de la inceput ca vei obtine o lucrare ce se va incadra perfect in peisaj. Concret, recomandarea este ca tipul de pavaj sa se potriveasca din punct de vedere estetic cu designul casei, al curtii sau al altei imprejurimi din proximitatea suprafetei pavate. Poti vedea aici toate modelele de pavaj Klinker Romania.
Daca ai nevoie de un sfat legat de optiunea ta, poti apela la specialistii Klinker Romania. Ei te pot ajuta cu cele mai bune recomandari. Le poti trimite un email, ii poti suna sau ii poti gasi direct in showroom-urile noastre. Intra aici pentru contact!
Un montaj pavaj clasic, cu efecte vizuale odihnitoare
De exemplu, un client Klinker Romania a ales sa-si amenajeze aleile din curte optand pentru un montaj concretizat intr-o tesatura clasica a pavelelor. A obtinut astfel, inca de la intrarea in curte, o deschidere primitoare. Montajul pavelelor a fost realizat in lungul liniilor lor.
In cazul in care montajul pavajului s-ar fi realizat invers, efectul obtinut ar fi fost unul de bariera transversala. Din punct de vedere psihologic, s-ar fi manifestat ca o limita ce nu ar fi atras pentru a intra in curte, dupa cum a explicat specialistul nostru, Cosmin Ionita.
O alta metoda de tesatura pentru montajul pavajului ar fi fost si cea din spic. Acest tip de montaj presupune asumarea unor costuri suplimentare. Ele sunt generate de manopera si unele pierderi de bucati din pavele. In functie de preferinte, costurile in plus merita din plin. Si asta deoarece efectul vizual obtinut din imbinarile tip spic este unul deosebit.
Pierderi nesemnificative, in cazul unui montaj clasic
In cazul montajului pavelelor in tesatura clasica, pierderile sunt nesemnificative. Montajul pavajului a inceput de la poarta, unde a fost nevoie si de folosirea unor jumatati de pavele. Ele au fost ulterior utilizate catre scara. Acolo, tesatura a fost inchisa.
O alta varianta de montaj pavele cu pierderi nesemnificative este tot o varianta clasica, cu doua pavele pe lung, doua pe lat.
Indiferent de tipul de montaj ales, o caracteristica deosebita a acestuia este ca il poti muta cu usurinta si folosi in alta parte. Astfel, in cazul in care vrei sa te muti intr-o alta casa si ti-a placut pavajul curtii in care ai locuit initial, il poti lua cu tine. Pavelele se pot scoate rand pe rand, fara grija crapaturilor sau al spargerii. Ele vor fi scoase in ordinea in care au fost montate.
Etapele pentru un montaj pavaj realizat corect
Indiferent daca este vorba despre prima fixare a pavajului Klinker sau alegi doar o mutare a lui, acorda o importanta deosebita procesului de montaj, dar si materialelor folosite. Te asiguri astfel ca vei beneficia de garantia de 30 de ani oferita de producator, despre care poti afla in Pavajul ceramic Klinker, o solutie ce rezista peste generatii. Dincolo de pastrarea garantiei, te vei bucura de aspectul neschimbat pe toata durata lui de viata, de pana la 90 de ani.
Iti prezentam in continuare, pe scurt, care sunt etapele pentru realizarea unui montaj pavaj cat mai eficient. Acestea sunt:
- Etapa 1: Realizarea fundatiei pentru pavajul ceramic;
- Etapa 2: Nivelarea fundatiei inainte de montaj pavaj ceramic;
- Etapa 3: Montajul pavajului ceramic;
- Etapa 4: Rostuirea pavajului Klinker;
- Etapa 5: Compactarea dalelor de pavaj.
Iata in ce consta fiecare etapa enumerata mai sus:
1. Realizarea fundatiei pentru montaj pavaj
In montajul pavajului, o importanta cruciala o are fundatia. Ea trebuie sa fie facuta din materiale care sa asigure un bun drenaj al apei pluviale. Adancimea fundatiei poate varia intre 10 si 60 de cm, in functie de intensitatea traficului.
2. Nivelarea fundatiei
Suprafata pe care se realizeaza fundatia este nivelata cu bolobocul sau cu dreptarul. Peste ea, este aplicat un strat de nisip. Acesta are o grosime cuprinsa intre 1 si 1,5 cm. Si el necesita nivelare.
3. Montajul pavajului
Dupa pregatirea fundatiei, montajul pavelelor incepe cu randurile laterale. O atentie deosebita trebuie acordata unghiurilor de imbinare.
Ulterior, montajul continua cu randurile interioare. Ca sa se obtina o liniaritate perfecta, este utilizata o sfoara.
4. Rostuirea pavajului
Rostuirea este penultima etapa din montaj. Ea se realizeaza cu ajutorul nisipului. Acesta se matura in rosturi. Pentru o asezare mai buna in spatiul dintre pavele, nisipul este umezit. Excesul de nisip este indepartat la final.
5. Compactarea pavelelor
Compactarea este ultima etapa a montajului. In functie de suprafata pavata, compactarea se poate face manual. In acest caz, se va folosi un ciocan de cauciuc pentru pavele. Daca suprafata este una mai mare, poti face compactarea cu ajutorul placii vibrante. Aceasta este un utilaj special. Atentie insa ca dupa compactare, ar putea fi necesara reumplerea rosturilor. Citeste detalii si in Montaj.
Intretinerea pavajului Klinker
Pavelele Klinker sunt produse foarte bine tratate, rezistente la multe tipuri de murdarie. Ele nu isi schimba culoarea si aspectul in timp.
Cu toate acestea, pentru a te bucura de o zona curata, ele necesita o intretinere la murdaria obisnuita, precum praf si pamant. Acestea se pot indeparta cu mijloace simple, respectiv matura, perie si apa. Poti folosi si un aparat de spalat cu presiune. Ai grija insa la rosturi. O presiune puternica le poate afecta.
Daca iti doresti sa folosesti diferiti detergenti sau substante de curatat pentru exterior, citeste cu atentie instructiunile de utilizare si pentru ce tip de suprafata sunt potrivite. Ar putea afecta argila naturala din care este realizat pavajul Klinker. Daca nu stii daca poate sau nu afecta pavajul, cel mai bine ar fi sa consulti un reprezentant Klinker Romania. Iti va raspunde in cel mai scurt timp. Intra aici pentru contact!