Folosite atat la interior, cat si la exterior, placile de pardoseala ceramica au devenit unele dintre cele mai populare tipuri de materiale utilizate pentru amenajarea suprafetelor, dintr-o casa sau dintr-un spatiu industrial. Odata cu popularitatea tot mai crescuta, au aparut sute de modele de pardoseala ceramica, cu placi glazurate sau neglazurate. Dincolo de varietate, principalul avantaj este rezistenta in timp. Pardoseala ceramica Klinkler are o garantie de 30 de ani si o durata de viata de 90 de ani.
Rezistenta in timp provine atat din materia prima folosita la fabricarea placilor de pardoseala ceramica, cat si din procesul de fabricatie. Realizate din argila naturala, fara pigmenti adaugati, placile ceramice Klinker sunt turnate in forme si arse in cuptoare industriale, la o temperatura de peste 1200 de grade Celsius. Toate acestea fac ca ele sa reziste la peste 90 de cicluri de inghet-dezghet.
Pardoseala ceramica, ideala pentru zonele cu trafic intens
Astfel, placile pardoselii ceramice au o durata de viata mult mai mare in comparatie cu alte materiale care sunt folosite pentru acoperirea podelelor si a peretilor. Rezistenta lor le face un produs ideal pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi cele comerciale.
In plus, ele raman neschimbate si atunci cand sunt utilizate in zone cu umiditate ridicata. Pardoseala ceramica este chiar recomandata a fi folosita in astfel de zone, fiind impermeabila.
Pentru o imagine de ansamblu, dar si detaliata a pardoselii ceramice deja montate sau expusa in showroom, poti urmari video-ul urmator:
Totodata, pardoseala ceramica Klinker isi pastreaza culoarea neschimbata in timp, chiar si atunci cand este expusa diferitelor tipuri de substante chimice sau bataii directe a razelor soarelui. Mentinerea nuantei face ca aspectul sa se patreze impecabil pentru toata durata de exploatare a suprafetei respective.
Pardoseala ceramica, pentru o suprafata igienizata eficient
Daca iti doresti o podea cat mai igienizata si nu doar curata in locuinta ta, placile de pardoseala ceramica sunt produsul ideal. Si asta spre deosebire de o podea amenajata cu lemn, parchet sau mocheta. Curatarea pardoselii ceramice se face simplu. Poti folosi o gama larga de produse de igienizare si curatare, fara ca aspectul placilor sa aiba de suferit.
Atunci cand este montata la exterior, pardoseala ceramica este ideala pentru pavaj, impiedicand alunecarea. Aceasta proprietate este datorata suprafetei sale abrazive.
Interior vs exterior, zone rezidentiale si industriale
Datorita proprietatii sale antiderapante si antiumezeala, pardoseala ceramica Klinker este un produs ideal atat pentru exterior – pe terase, piscine – cat si pentru interior, in incaperi precum bucatarii, bai, holuri, sufragerii sau chiar dormitoare.
Poate fi utilizata cu succes si in unitati de servicii, zone de productie sau de depozitare, putand fi folosita si ca pardoseala industriala, nu doar rezidentiala. Datorita rezistentei sale, pardoseala ceramica poate fi calcata cu utilaje precum motostivuitoarele si poate fi spalata cu solutii chimice.
Pardoseala ceramica, ideala pentru placarea scarilor
Totodata, pardoseala ceramica Klinker este un produs potrivit si pentru placarea scarilor. Trebuie sa tii insa cont de inaltimea treptelor, respectiv ca aceasta sa nu fie prea mare sau prea mica. O inaltime ideala a fiecarei trepte ar trebui sa fie de 17 centimetri. La aceasta dimensiune poti sa folosesti un element de treapta cu nas, ca in imaginea de mai jos. In completare, poti utiliza un format mic de pardoseala Klinker, pe post de contratreapta. Avantajul este ca nu trebuie sa mai tai din pardoseala de masa, obtinand treapte perfecte.
Un alt beneficiu al utilizarii acestui produs este si acela de a fi disponibila intr-o varietate de modele, culori si nuante, incepand cu clasicul rosu-caramiziu si modele cu flambari catre maro, bej-maro si chiar bej flambat. Poti alege astfel modelul si nuanta potrivite pentru a imprima stilul dorit locuintei sau spatiului pe care doresti sa il amenajezi. Poti consulta aici intreaga varietate de modele.
Montajul pardoselii ceramice
Montajul pardoselii ceramice se realizeaza pe suprafete intinse, drepte. In completarea placilor, pot fi utilizate elementele de treapta cu rizuri. Ele impiedica alunecarea atunci cand ploua afara si suprafata este uda.
Tot in completarea placilor de pardoseala, exista si elementul de treapta cu nas. El este folosit in special pentru trepte. Utilizarea lui ofera un aer clasic scarilor.
In cazul in care ai nevoie si de glafuri care sa se asorteze cu pardoseala ceramica, poti apela la glaful clasic din argila Klinker. Acesta este prevazut cu picurator. Pentru o eficienta maxima, il vei scoate in afara cu o distanta de doua degete.
Montajul si distanta dintre rosturi
La montaj, un rol deosebit de important il au rosturile. Intre placile de pardoseala ceramica, rosturile lasate trebuie sa aiba o distanta cuprinsa intre 12 mm si 1 cm. De ce tocmai aceasta distanta? Pentru ca fiind expuse la apa – care ingheata iarna- va trebui sa isi faca loc si sa iasa prin acel rost. Daca nu are loc, apa inghetata va ridica pardoseala. Astfel, pentru o rezistenta in timp a lucrarii este nevoie si de un montaj realizat corect.
Pentru rosturi, poti folosi chitul Klinker. Produsul este realizat din nisipuri naturale, este hidrofob, flexibil si cu uscare hidraulica. Mai multe caracteristici ale produsului sunt disponibile aici.
Daca ai nevoie de mai multe informatii despre pardoseala ceramica Klinker sau materialele necesare pentru proiectul tau, te poti adresa consultantilor Klinker Romania. Contacteaza-i la telefon 0755 744 972 sau pe email.
sursa: homefixcos.com