Montaj

Daca ati ajuns la sectiunea „Montaj”, asta inseamna ca ati facut deja alegerea cea mai potrivita pentru dvs. din toate punctele de vedere : calitate, pret, siguranta, durabilitate, garantie, in ceea ce priveste fatada, semineul, gratarul, aleile din gradina sau terasele exterioare si asta, deoarece ati cumparat inteligent, achizitionand produsele Feldhaus Klinker sau Klinker ABC, respectiv caramida aparenta, caramida de zidit, pavaj sau pardoseala ceramica. Pentru a va usura munca, venim in intampinarea dvs. cu etapele de montaj specifice fiecarei categorii de produse in parte. Sa aveti spor la treaba!


Montaj cărămidă aparentă


montaj caramida aparenta

ETAPA 1 Se vor fixa placile de caramida aparenta Klinker cu adezivi flexibili, prin metoda dublei aplicari, folosindu-se gletiera cu dinti, pentru a se obtine asa numitul efect de „pat de mortar in forma de piaptan”.
ETAPA 2 Caramida aparenta se va fixa prin apasare puternica, miscandu-se usor stanga-dreapta, pana cand se va ajunge la forma dorita. In urma fixarii, nu trebuie sa ramana bule de aer in masa adezivului.
ETAPA 3 Pentru a se obtine rosturi uniforme, se vor fixa „stalpi” din loc in loc, iar intre acestia se va utiliza sfoara de nivel.Rosturile se recomanda a avea dimensiunea de 10 mm.
ETAPA 4 Montajul placilor de Klinker se va realiza incepand din colturi, pana la o deschidere (usa, fereastra) sau intre deschideri. Pentru muchii, recomandam utilizarea elementelor de colt, fapt care va produce un aspect ireprosabil al zidariei.
ETAPA 5 Realizarea rosturilor suprafetelor placate cu caramida aparenta se va face cu chit special pentru Klinker, un chit mineral, hidrofob, flexibil, compus din nisipuri naturale sortate si uscate. Chitul pentru Klinker se va prepara ca un mortar semi-uscat, aplicandu-se cu ajutorul mistriei speciale de rostuit. Rostuirea se va face incepand cu rosturile orizontale, dupa care urmeaza umplerea rosturilor verticale. In cazul in care chitul ajunge pe suprafata placutelor de Klinker, acesta se va indeparta usor cu o perie.


Montaj pavaj


montaj pavaj

ETAPA 1 – REALIZAREA FUNDATIEI
Pavelele ceramice Klinker necesita o fundatie realizata din materiale ce asigura un bun drenaj al apei pluviale, cel mai indicat fiind utilizarea sorturilor 0-32 (balastru). In functie de trafic, adancimea fundatiei va fi cuprinsa intre 10-60 cm. Fundatia se va compacta pana la obtinerea unui strat de grosime corespunzatoare.
ETAPA 2 – NIVELAREA FUNDATIEI
Suprafata fundatiei pentru pavaj klinker se va nivela cu bolobocul sau cu dreptarul, apoi se va aplica un strat de 1-1,5 cm de nisip, care, la randul lui, se va nivela.
ETAPA 3 – MONTAJ PAVAJ
Montajul dalelor Klinker se va face incepand cu randurile laterale, acordandu-se mare atentie unghiurilor si continuand cu randurile interioare, pentru o liniaritate perfecta utilizandu-se o sfoara. Montajul pavajului Feldhaus Klinker se poate realiza folosindu-se diferite imbinari, cum ar fi : montarea cursiva in lung, imbinare pe jumatate, imbinare tip cot, imbinare pe 2 randuri montata plat sau populara imbinare in V.
ETAPA 4 – ROSTUIRE
Rostuirea pavajului Klinker se va realiza cu nisip, ce se matura in rosturi, eventual umezit, pentru o asezare mai buna in spatiul dintre pavele. La final, nisipul in exces se va indeparta.
ETAPA 5 – COMPACTARE
Dalele de pavaj Klinker se vor compacta cu placa vibranta. Dupa compactare, poate fi necesara reumplerea rosturilor cu nisip.


Montaj pardoseala


montaj pavaj

ETAPA 1 – Realizarea suportului pentru pardoseala Klinker
Sapa pe care urmeaza sa fie montata pardoseala ceramica Klinker va fi plana, uscata si rezistenta la compresiune. Aceasta poate fi si autonivelanta.
ETAPA 2 – Montajul pardoselii Klinker
Pentru aplicarea placilor de pardoseala Klinker se va utiliza adeziv flexibil, rezistent la un grad ridicat de solicitare si rezistent la inghet, in cazul placarilor exterioare. Adezivul se va depune pe stratul suport si va fi intins cu ajutorul mistriei cu dinti. Placile de pardoseala ceramica se vor monta prin presare si miscari stanga-dreapta. Pentru montajul pardoselii Klinker se vor utiliza distantierii „cruciulita”, recomandarea in ceea ce priveste dimensiunea rostului fiind de 5 mm.
ETAPA 3 – Rostuirea
Pardoseala antiderapanta se va chitui cu chituri pentru rosturi speciali, flexibili, ce se aplica semi-uscati, conform indicatiilor producatorului.
Avantajele pardoselii Klinker:
* rezistenta in timp a formei si a culorilor, fapt datorat materiei prime folosite si anume, argila;
* rezistenta la peste 100 de cicluri inghet-dezghet;
* rezistenta la uleiuri, acizi si baze, fapt ce o face ideala nu numai pentru mediul rezidential, ci si pentru cel industrial;
* structura omogena, pardoseala Klinker fiind neglazurata, fapt ce determina o rata foarte mica de absorbtie a apei, respectiv de 0,3%;
* grad ridicat de antiderapare.


Montaj polistiren


montaj pavaj

ETAPA 1 – Montajul placilor de polistiren frezat Isosystem Klinker
Pentru inceput, adezivul special de lipit Klinker, din nisipuri cuartoase si fibra de sticla, se depune pe spatele placilor de polistiren, pe margini si in cateva puncte in mijloc, dupa care acestea se aplica pe suprafata suport prin alunecare si se apasa puternic. Dupa uscarea adezivului, minim 24 de ore, in functie de conditiile meteorologice, placile de polistiren se vor arma cu ajutorul diblurilor cu tija metalica, de regula cate 6 bucati/mp.
ETAPA 2 – Montaj caramida aparenta Klinker
Pe suprafetele izolante raster se depune adezivul special pentru caramida aparenta Klinker, iar cu o mistrie speciala cu dinti se va realiza asa numitul efect „pat de mortar in forma de piaptan”. Adezivul se va aplica, intr-un strat subtire si pe placa de caramida, dupa care aceasta se va monta pe suprafata izolanta, pe patul de mortar. Mortarul in exces, care iese in afara placilor de caramida aparenta, se elimina in stare umeda, cu ajutorul unui spaclu pentru rosturi.
ETAPA 3 – Rostuire
Dupa uscarea adezivului, caramida aparenta se va rostui, conform instructiunilor specifice.
Avantajele utilizarii polistirenului frezat special pentru Klinker
* eliminarea necesitatii utilizarii plasei, asa cum se intampla in cazul polistirenului obisnuit;
* eliminarea necesitatii utilizarii distantierilor si a sforii de nivel, fapt datorat prezentei santurilor pentru rosturi;
* reducerea timpului necesar montajului chiar si cu 50%;
* reducerea costurilor de montaj;
* confort termic sporit, fapt datorat calitatii superioare a polistirenului utilizat.Te așteptăm în showroom

Stai conectat cu noi


globe

B-dul Griviței nr. A10, Brașov, România

clock

Orar: Luni-Vineri: 08.30 - 18.30
Sâmbătă: 10.00 - 14.00

Trimite-ne un mesaj
Blog

Ultimele postări

blog1

18 Mai 2017

Montaj caramida aparenta

continuare..

Montaj caramida aparenta

Montajul pentru caramida aparenta Klinker se poate face direct pe zidarie sau pe un sistem de izolare termica, aceasta fiind si varianta...
continuare...

blog1

4 Mai 2017

Romania frumoasa!

continuare..

Romania frumoasa!

De-a lungul timpului, de cand este prezenta pe piata, firma Klinker Romania a colaborat, pe parte de placare cu caramida aparenta...
continuare...

blog1

11 Mai 2017

Istoria pardoselii ceramice

continuare..

Istoria pardoselii ceramice

Prin intermediul articolului de astazi, ne-am propus sa va introducem in culisele industriei fabricarii de pardoseala ceramica Klinker...
continuare...

blog1

26 Aprilie 2017

Proiectul de la Universitate

continuare..

Proiectul de la Universitate

In momentul in care constructorul roman, Tehnorex S.A., ne-a solicitat oferta de pret pentru...
continuare...

Go^UP